FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurlijk zijn er allerlei vragen over onze werkwijzen, technische gegevens en meer. Hier vind je de meest voorkomende vragen en de bijbehorende informatie. Staat je vraag er niet tussen of wil je informatie ontvangen over onze diensten of producten? Neem gerust contact op!

Over JB Ventures algemeen

Wat heeft JB Ventures allemaal in huis?

JB Ventures BV is een compacte onderneming dat voor jou het hele traject verzorgt: van idee tot eindproduct ‘in kunststof’.

JB Ventures onderscheidt zich in de markt door het feit dat zowel kennis, productontwikkelingprototypingmatrijzenmakerij én spuitgietproductie onder één dak zijn samengebracht op onze locatie in Nijverdal.

Waar is JB Ventures gevestigd?

Ons pand bevindt zich in Nijverdal. Ons volledige adres is:

Fuutweg 17

NL-7442 CL Nijverdal

T (+31) (0)548 620 880

Moet je al betalen als je ons met je productidee benadert?

Nee. We gaan uiteraard eerst heel vrijblijvend om tafel. Gaan we voor je aan de slag? Dan start het officiële traject en berekenen we je volgens de afgegeven offerte.

Hoe snel kunnen we een offerte maken?

Afhankelijk van je wensen en specificaties heb je voor spuitgietproductie binnen 2 tot 5 werkdagen een passende offerte van ons in huis.

Voor prototyping ontvang je binnen 2 tot 4 uur een passende offerte en een indicatie van de levertijd.

Geven we een garantie op levertijd?

Dat we levertijden nakomen vinden wij heel belangrijk. We zijn dan ook heel fanatiek in het naleven van gemaakte afspraken.

Spuitgietproductie

Welke materialen verwerken wij?

Alle machines in de moderne spuitgieterij zijn gebouwd voor de verwerking van technische- en hoogtemperatuur kunststoffen; vanzelfsprekend zijn de 'general purpose' kunststoffen geen probleem.

In eigen huis kunnen wij hoogwaardige kunststoffen verwerken van 1 tot 500 gram. Kunststoffen boven de 500 gram brengen wij onder bij een partnerproducent.

Welke seriegroottes produceren wij?

In onze spuitgieterij kunnen wij producten van 0,1 tot 1500 gram in kleine tot middelgrote series (50-500.000 stuks) produceren.

Welke machines gebruiken wij in onze spuitgieterij?

Voor het spuitgieten van uw product staan in onze spuitgieterij moderne productie spuitgietmachines ter beschikking, waaronder 1 vertikale machine voor het omspuiten van inlegdelen (PCB's, goudcontacten, metaaldelen etc.).

Controleren wij de producten?

JB Ventures wenst een beeld uit te stralen en te handelen als een organisatie die te allen tijde streeft naar kwaliteit, duurzaamheid, continuiteit en tevreden klanten. Om dit te realiseren heeft JB Ventures een managementsysteem opgezet waarin alle kritische momenten op het gebied van kwaliteit en milieu zijn geborgd. We streven continu naar verbeteringen op het gebied van kwaliteit en milieu, dit komt tot uiting in onze moderne spuitgieterij. Deze verbeteringen initieren we naar aanleiding van evaluaties met klanten, een goede interne overlegstructuur en periodieke interne audits conform ISO9001:2015 certificering

Matrijzen

Waarom maken we de matrijzen zelf?

Als we de matrijzen in eigen beheer maken in onze matrijzenmakerij, dan beheren we ook zelf de planning. We zijn zodoende niet afhankelijk van derden. Hiermee hebben we meer grip op het proces en kunnen we leveren binnen de afgesproken termijn. We hebben zo gezegd zelf 'de snelheid in de vingers'.

Waarom matrijzen extern laten maken?

Een matrijs maken kan alleen met de juiste apparatuur en kennis. Dit is dus een klus die je het beste kunt uitbesteden aan een expert zoals JB Ventures. Bij JB Ventures praten we over een spuitgietmatrijs of een siliconenmatrijs. Matrijzen voor spuitgietproductie worden bij ons in eigen beheer of regie geproduceerd zodat onze specifieke kennis en productie-ervaring volledig benut wordt in het gereedschap. We zijn jouw One Stop Shopping adres voor productrealisatie van kunststof producten. Matrijzen maken? Neem gerust contact met ons op via 0548 620 880 of via ons formulier

Waar worden de matrijzen gemaakt?

Matrijzen maken is een vak. We maken je matrijzen grotendeels zelf in huis. Dit kan een spuitgietmatrijs of siliconenmatrijs zijn. Afhankelijk van de grootte, complexiteit, snelheid en verwachtte aantallen beslissen of we het zelf kunnen maken, anders besteden wij de matrijzenmakerij uit naar een betrouwbare partner in China.

Hoeveel stuks gaan er uit 1 matrijs?

Dat is geheel afhankelijk van het type product en de samenstelling daarvan en het type matrijs. Zo zijn er al grote verschillen tussen een spuitgietmatrijs en een siliconenmatrijs. Hier kunnen we dus geen eenduidig antwoord op geven.

Wij beschikken over MoldFlow analyse software om vloeigedrag en produktkwaliteit van matrijzen vooraf te indiceren. We geven je uiteraard per matrijs een shotgarantie die aangeeft hoeveel stuks er uit jouw matrijs geproduceerd kunnen worden.

Welke matrijzen kunnen we voor je realiseren?

Afhankelijk van product, serie of klantwens, kunnen wij jouw matrijzen en gereedschappen realiseren over 3 trajecten:

  1. Aanmaak van doorgehard stalen produktiematrijzen met maximale performance.
  2. Ongehard staal / Aluminium spuitgietmatrijzen voor kleine en middelgrote series.
  3. Aanmaak van staal/doorgehard stalen productiematrijzen onder onze regie bij vestiging in China (grote projecten met korte doorlooptijden).

Productontwikkeling

Wanneer schakel je ons in?

We denken graag aan de tekentafel met je mee. Zo geven we je graag advies over de uitvoering van uw product en de productontwikkeling. Bovendien hebben we vaak nog meer tips om het product kostenefficiënter uit te voeren.

Een vraag of opmerking? Aarzel niet en neem contact met ons op via 0548 620 880 of het contactformulier!

Wat kunnen we voor je betekenen op het gebied van productontwikkeling?

Omdat we alle disciplines in huis hebben, van technische constructeurs die met uw productontwerp meekijken, tot 3D printers voor prototyping, matrijzenbouwers en een volwaardige spuitgieterij - zijn we jouw One Stop Shopping adres voor alles dat met productontwikkeling in kunststof te maken heeft.

Een vraag of opmerking? Aarzel niet en neem contact met ons op via 0548 620 880 of het contactformulier!

Prototyping

Hoe maken wij onze prototypes?

Een 3D prototype maken kan eenvoudig en snel via JB Ventures. Op basis van uw producttekening gaan we een prototype voor je maken met één van onze 3D printers. Omdat wij de juiste tools, zoals 3D printers, in huis hebben kunnen we meestal heel snel tot prototyping overgaan. Dankzij 3D-printing kunnen wij binnen 24/48 uur een prototype van uw productidee leveren. Met een prototype uit onze 3D printer beschik je over 1 proto.

Kunststof prototypes worden gerealiseerd met 3d printtechniek, 3d CNC frezen of middels vacuumgieten uit siliconematrijs met behulp van één van deze methodes: SLS, FDM, SLA, 3d CNC frezen of Vacuümgieten. Een siliconenmal laten maken? Wij helpen je ook graag hier mee verder.

Waar zijn onze prototypes van gemaakt?

We maken jouw prototype met één van onze 3D-printers. Deze printer genereert een kunststof model voor u. Hierdoor heb je snel een tastbaar model van uw productidee in handen.

3D-technieken en materiaalkeuzes voor jouw prototype:

  • SLS nylon
  • FDM PC/ABS
  • SLA UV-polymeer ABS gelijkend
  • CNC frezen, ABS/PA/HDPE/PP/POM/PMMA eventueel RAL gecoat
  • Afgieten uit siliconenmatrijs, polyurethaan, ABS/PP/PE/POM/TPE (30-80 shore A) gelijkend
Hoe snel kunnen we u een prijs afgeven voor een proto?

We streven naar een prijslevertijd van 1 a 2 uur.

Hoe snel kun je over een prototype beschikken?

Omdat we de 3D-printers 'in huis' hebben, kunnen we je binnen 48 uur een prototype leveren, bij jou op kantoor. Soms zelfs binnen 24 uur, afhankelijk van de beschiklbaarheid van de 3D-printers en de tijd die nodig is om jouw proto te maken.

Siliconenmal, wanneer en waar laat je die maken?

Je wilt een siliconenmal laten maken? Neem gerust contact met ons op 0548-200015 (RapidPrototyping.NL) of stuur een email naar [email protected]

Voor meer informatie over 3D printen/prototyping, ga naar www.rapidprototpying.nl

Wat is de levertijd van producten uit een siliconenmal?

Met een siliconenmal krijg je de beschikking over 15 tot 30 exemplaren van jouw product. Het hele traject van het maken van de siliconen mallen tot de oplevering van uw producten bedraagt 1,5 a 2 weken.

Bekijk onze cases

We vertellen graag meer