JBVentures.nl » Prototyping

Prototyping

JB Ventures is uw partij voor Rapid Prototyping. In basis houdt dit in; het laagsgewijs op 3D printen van een product uit een (thermoplastische) kunststof.

Binnen 24/48 uur een prototype van uw productidee dankzij 3D-printing

Met onze 3D printtechniek kunnen we u snel een werkend prototype leveren binnen 24/48 uur. Zo heeft u snel een tastbaar exemplaar in handen. Vaak is het zo dat er dan nog wat aan het productontwerp moet worden aangepast. Na eventuele optimalisatie is het 3D CAD ontwerp geschikt voor kleinserie productie uit siliconenmatrijs of spuitgieten in grotere series.

Verschil spuitgietmatrijs en siliconenmatrijs

Op het gebied van matrijzen maken we bij JB Ventures onderscheidt tussen spuitgietmatrijzen en siliconenmatrijzen zijn. De investering in een spuitgietmatrijs kan aanzienlijk zijn. Met een siliconenmatrijs of siliconenmal kunt u op betaalbare wijze een tussenstap inlassen voor het verkrijgen van 20 tot 30 spuitgiet gelijkende producten tegen zeer geringe investering. U kunt deze gebruiken om mee te testen of om ter promotie in te zetten. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk bij de introductie van een nieuw product.

Werkwijze en technieken

Een kunststof prototype maken kan door middel van 3d printtechniek, 3d CNC frezen of middels vacuumgieten uit siliconematrijs:

  • SLS (Selective Laser Sintering): met een laser wordt een fijn Nylon poeder aan elkaar versmolten tot een fijn gedetailleerd eindproduct op basis van 3d CAD ontwerp.
  • FDM (Fused Deposit Modelling): met een beweegbare extrusiekop wordt een PC/ABS of ASA kunststof laagsgewijs opgebouwd tot een nauwkeurig slagvast product.
  • SLA (Stereolithografie): door middel van UV laserstraal wordt een UV gevoelige vloeistof laagsgewijs uitgehard tot een product met ABS kunststof gelijkende eigenschappen.
  • 3d CNC frezen (Prototyping XXL): grote producten uit ABS-kunststof worden geproduceerd in expo kwaliteit inclusief polijsting of finish in RAL kleur.
  • VacuĆ¼mgieten is een kopieertechniek om een kleine serie spuitgietgelijkende producten te realiseren met geringe initiĆ«le investering.

Snel een prototype nodig?

Neem een kijkje op RapidPrototyping.nl, een zelfstandig onderdeel binnen ons bedrijf dat dient als servicebureau voor het maken van prototypes binnen 24/48 uur. Spoed is hier onze standaard! 

Advies of meer informatie?