JBVentures.nl » Matrijzen

Matrijzen; spuitgietmatrijs of siliconenmatrijs

JB Ventures heeft een matrijzenmakerij waar uw matrijzen in eigen beheer geconstrueerd en geproduceerd worden. We zijn zodoende niet afhankelijk van derden, hebben we meer grip op het proces en kunnen we leveren binnen de afgesproken termijn. We werken bij JB Ventures met spuitgietmatrijzen en siliconenmatrijzen.

Een matrijs voor de spuitgietproductie wordt in eigen beheer in onze spuitgieterij of in regie geproduceerd zodat onze specifieke kennis en productie-ervaring volledig benut wordt in het gereedschap.

Spuitgietmatrijs met shotgarantie

Wij beschikken over MoldFlow analyse software om vloeigedrag en produktkwaliteit vooraf te indiceren. We geven u bovendien per spuitgiet matrijs een shotgarantie die aangeeft hoeveel stuks er uit uw matrijs geproduceerd kunnen worden. Zo zijn er geen onzekerheden en weet u waar u aan toe bent!

Matrijzen produceren - wat is onze werkwijze?

Afhankelijk van product, serie of klantwens, kunnen wij uw matrijzen en gereedschappen realiseren over grofweg 3 trajecten:

  1. Ongehard staal / Aluminium spuitgietmatrijzen (softtool) voor kleine en middelgrote series (eigen huis).
  2. Aanmaak van doorgehard stalen productiematrijzen met maximale performance (eigen huis).
  3. Aanmaak van staal/doorgehard stalen productiematrijzen onder onze regie bij vestiging in China (grote projecten met korte doorlooptijden onder eigen regie).

Matrijs kosten voor (kunststof) spuitgieten

Bij bepaling van de matrijskosten spelen een aantal factoren een rol. Zoals hierboven al aangegeven kijken we hiervoor naar het product, de serie en specifieke klantwensen. Een complexer ontwerp kan van invloed zijn op de kosten maar bijvoorbeeld ook het volume van de serie. Wanneer we de specificaties in kaart hebben kunnen we bepalen in welke van onze 3 trajecten uw opdracht geplaatst kan worden. Een gedetailleerde kostenschatting geven we graag op basis van uw specifieke wensen en eisen.

Siliconenmatrijs voor een kleine serie

Een siliconenmatrijs kan, wanneer de serie klein is interessant zijn. Voor dergelijke kleinere series kan namelijk onder vacuüm gegoten worden uit één of meerdere betaalbare siliconenmatrijzen. Uiteraard kijken we graag samen met u naar de beste oplossing.

Advies of meer informatie?

  • Neem gerust contact op via 0548 620 880 of gebruik ons formulier
  • Overzicht veelgestelde Matrijzen vragen