JBVentures.nl » Cases
Rapid Prototyping

Make History!

Bij deze case komt onze klant Anouk van der El aan het woord. Zij vertelt over haar productidee en hoe ze JB Ventures als ontwikkelpartner heeft ervaren. "Sommige momenten wil je je leven lang koesteren. Voor zover wij weten zit tijdreizen er voorlopig nog niet in, dus om voortaan de vrolijkste momenten van je leven te kunnen bewaren en te herleven is TimeCapsules ontwikkeld."

"Een TimeCapsule zorgt ervoor dat je herinneringen veilig en in stijl bewaard blijven. Bovendien is het een perfect cadeau voor de geboorte van een baby, een huwelijk, een afscheid van een collega of vriend, of andere bijzondere mijlpaal."

Prototype - 0-Serie productie - productie

"In nauwe samenwerking met JB Ventures en Ivan Kasner van OfficeOriginair zijn de 3D-tekeningen opgezet. Met een stereolithografisch model en vloeisimulatie werd ook meteen gekeken naar de uiteindelijke matrijs. Met de productie gerealiseerd uit een siliconenmatrijs zijn wij binnen twee weken verrast met een twintigtal prototypes die (bijna) niet van het uiteindelijke spuitgietproduct te onderscheiden zijn. Hierdoor konden we zonder grote investering de markt aftasten alvorens te investeren in een productiematrijs. Al snel werd duidelijk dat de TimeCapsule een succes ging worden. De matrijs werd gemaakt en de spuitgietproductie kon binnen 6 weken starten. De TimeCapsules worden volledig geassembleerd en op voorraad gehouden door JB Ventures. Een heel prettig team om mee samen te werken!"

TimeCapsules legend

"Sinds het begin van de jaren ’70 zijn we massaal in de ban van de tijdcapsule. Andy Warhol vulde in die jaren iedere maand een verhuisdoos met trivia van zijn dagelijkse leven en liet die verzegeld en gedateerd opslaan. Pas na zijn dood werden zijn 612 ‘TimeCapsules’ ontdekt. De duizelingwekkende inhoud ervan reisde als tentoonstelling over de hele wereld en is permanent online na te pluizen. Andere legendarische ‘time capsules’ zijn de gouden langspeelplaten met geluiden en symbolen van onze aardse beschaving die in 1977 met de Voyager 1 en 2 de cosmos in zijn geschoten als ‘cadeautje’ aan intelligente marsmannetjes."

Bezoek de website van bedenkster/eigenaar Anouk van der El:
www.timecapsules.nl

Benieuwd naar de stappen in het proces? Bekijk dan onze productontwikkeling pagina.